Hračky pro nejmenší děti

Víte, které hračky nejvíc baví ty nejmenší děti?

Často ještě dřív, než se nám narodí miminko, pokukujeme po prvních hračkách, které mu koupíme. Zde je pár tipů, s nimiž u drtivé většiny miminek a batolátek uspějete, a hračky je budou bavit opakovaně a poměrně dlouho.

Pro ty úplně nejmenší

Jako první můžete miminku pořídit spirálu na postýlku, z níž visí zajímavá barevná zvířátka. Měla by být pestrobarevná, aby miminko zaujala, některé typy i hrají krátké melodie. Miminko bude pozorovat, otáčet očima, hlavičkou, později se bude snažit na ni sáhnout.

První hračky pro aktivní hraní miminka, by měly být rozhodně lehounké. Děti ve třech měsících sice umí uchopit hračku, ale musí být lehká a s malým průměrem. Ideální jsou plyšová chrastítka, malá umělohmotná chrastítka nebo látkoví „usínáčci“, s nimiž se mohou děti pomazlit a uklidňovat se nejen před spaním.

Skvělé jsou i spojovací kroužky, z nichž se dá zhotovit různě dlouhý řetěz. Děti kroužky koušou, což je skvělé pro jejich svědící dásně a prořezávající se zoubky, mohou si jimi hrkat, různě je natahovat.

Pro „zkušená“ miminka a batolátka

Jakmile děti povyrostou a lezou, sedí, stojí, je dobré trénovat jejich zručnost, pozornost, logické myšlení… A také rozvíjet představivost. Miminka, která sedí, můžete zkoušet zabavit vkládačkami, které jsou pro většinu dětí vděčnou hračkou. Skvělé jsou i zatloukačky, a to jak pro kluky, tak holky, i stohovatelné kostky nebo kelímky, z nichž se dají stavět věže.

Holčičkám určitě pořiďte panenky, aby je mohly ukládat ke spánku, krmit je, klukům zase autíčka tvarově řešená tak, aby dobře padla do ruky. Lezoucí děti se o autíčko často celou vahou opřou, je dobré koupit auto větší, bytelné a stabilní.

Později vsaďte na pexeso, dřevěný prodejní stánek, kávovar, krájení zeleniny, pizzy…

S uvedenými hračkami určitě zabodujete. Najdete je na dreamboutique.cz.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.