Pastelové barvy v dětském pokoji

Děti rychle rostou a stejně rychle mění i svoje potřeby. Nároky na vybavení dětského pokoje se tedy u nich časem mění. Vyplatí se investovat do pokojíčku v jemných pastelových barvách, doplněných barevnými doplňky vybíranými na míru tak, aby v každém období věku dítěti interiér vyhovoval.

Bílý a béžový dětský pokoj

Neutrální bílá barva a béžové odstíny děti uklidňují a vnáší harmonii do prostoru. Navíc tyto světlé barvy pomáhají prostor opticky zesvětlit a zvětšit. Aby dětský pokoj nepůsobil moc sterilně, jemně béžovou, šedou a krémovou doplňte další pastelovou barvou, doplňky, textiliemi a obrázky.

Růžový dětský pokoj

Růžová barva je propojena s láskou, něhou, romantikou, ženskostí a starostlivostí, proto je typickou barvou pro holčičí dětské pokojíčky. Může zdobit stěny, doplňky i nábytek. Pomáhá zmírňovat strachy a negativní emoce a skvěle se kombinaci s jemně fialovou barvou lila.

Modrý dětský pokoj

Modrá barva má uklidňující účinky, podporuje kreativitu, dobrou náladu a komunikaci. Často se používá do chlapeckých dětských pokojů. Aby místnost nepůsobila chladně a neútulně, zvolte její pastelově světlý odstín.

Zelený dětský pokoj

Zelená barva symbolizuje klid, harmonii a působí na děti uklidňujícím dojmem. Pastelová zelená v různých odstínech podporuje soustředění i kvalitní spánek. Má regenerační účinky a pomáhá při fyzické únavě i při zotavení z nemocí.

Žlutý dětský pokoj

Žlutá barva děti povzbuzuje, vybízí k akci a dodává jim energii. Pastelová žlutá v decentních odstínech použitá na menších plochách jako jsou třeba boxy a dekorace podporuje paměť, pozitivně ovlivňuje intelekt a koncentraci. U hyperaktivních dětí se žluté barvě raději úplně vyhněte.

Oranžový dětský pokoj

Oranžová barva v pastelovém odstínu jemně stimuluje, povzbuzuje kreativitu a pomáhá zahánět únavu. Její příjemný jemný odstín na rozdíl od ostré a agresivní jako červené dítě jemně aktivuje.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.