Pokoj podle feng shui vneste dětem pocit štěstí do života

Podle feng shui je menší dětský pokoj útulnější a dítě se v něm necítí tak ztraceně. V místnostech, které jsou rozdělené a mohou se v nich schovat do domečku nebo zalézt do stanu, se cítí mnohem příjemněji. Toho můžete docílit i opticky pomocí nábytku. Přirozené denní světlo dětem dodá energii.

Nábytek, který slouží a nepřekáží

Nedávejte do dětského pokoje nábytek, který jinde nevyužijete. Pěkný dětský nábytek jim poskytne dostatečný úložný prostor. Zvolte raději vzdušné kousky ve světlých a pastelových odstínech. Pokud zařizujete nový dětský pokoj, psací stůl a dětská židle je praktickým vybavením i pro děti, které půjdou do školy klidně třeba až za tři roky. Nutností jsou pro školáky, školačky, studenty i studentky.

Zaměřte se na barvy

I když mají děti rády pestrobarevné místnosti, všeho moc jim při delším působení na jejich psychiku škodí. Volte spíše tlumené odstíny, ideální jsou neutrální, jemné a pastelové barvy. U postele můžete zvolit i tmavě modrou či zelenou a další barvy, které navodí ideální atmosféru k usínání. Barvy laděné do přírodních odstínů jsou stále trendy. Stačí vybrat materiál, typ a oblíbenou barvu.

Vytvořte inspirující místo na hraní

Hrací zóna může být oproti zbytku pokoje trošku barevnější. U feng shui je pro tuto část pokoje důležité teplo, energie a inspirace. Umožněte dítěti, aby ve svém hracím koutku mohlo mít svůj vlastní kreativní chaos. Může tu mít hračky a výtvory na očích, oblíbené barvy, ale i nějaký domeček či stan s kobercem pro pocit bezpečí. Bude mít místo jen pro sebe, které ho bude inspirovat.

Koutek pro snadné psaní domácích úkolů

Vytvořte dětem vhodné studijní místo. Hraní i učení má různá specifika, proto musí být studijní prostor jiný. Učení nepatří k nejoblíbenějším aktivitám dětí, proto je důležité, aby se v něm cítily příjemně. K tomu vám pomůže vhodný stůl a židle i úložné organizéry pro přehlednost a uspořádání. Pozitivní žlutá barva podpoří soustředěnost, schopnost učení i intelekt. Kvalita dětského nábytku, doplňků a vybavení dětského pokoje je u nás klíčová. Designy jsou velmi navíc moderní a praktické.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.