Co nesmí chybět v dětském pokoji

Dětský pokoj je místo, které musí splňovat několik kritérií. Měl by designově ladit se zbytkem domu či bytu, být bezpečný a praktický, ale i hravý a kreativní. Jak vhodně skloubit všechny požadavky? Aby se dítě v dětském pokoji cítilo dobře, nesmí v něm chybět tyhle kousky nábytku.

Dětské stoly a stolky

U menších dětí je vhodné dát přednost menší verzi dětského stolku. Malí kreativci ocení bílý dětský stůl s LEGO deskou a odvíječem papíru nebo stolek s liškou, ke kterému hravě zkombinujete i noční stolek, lavičku a židličku. Konferenční stolky ve skandinávském stylu se hodí k vystavení hraček, jako psací stůl nebo pro čajové dýchánky s kamarádkami. Kovový koš s víkem nebo stoleček s úložným prostorem uschová hračky. Malé parádnice ocení toaletní stolek se zrcadlem a zásuvkou na poklady.

Dětské židličky

Skvělou volbou jsou klasické židličky a lavičky, praktické taburety s úložným prostorem i skládací židličky pro malé návštěvy. Mnoho z nich se dá skvěle kombinovat se stolečky ve stejném designu. Všechny malé slečny ocení dětská křesílka, pohovky s polstrováním, dětské lavičky s úložným prostorem nebo truhly na hračky, které mohou být i na kolečkách. Děti milují i závěsná křesílka, která jim poskytnou spoustu zábavy. Pro chvíle relaxace jsou jako stvořená dětská lehátka.

Dětské komody, knihovny, organizéry a regály

Dětské skříňky a komody se dnes prodávají v různých tvarech, velikostech a provedeních. Díky tomu je lze snadno sladit v prostoru. Skříňky, komody, knihovny, organizéry a regály lze využít k ukládání oblečení, školních potřeb, hraček a dalších drobných předmětů. Naprostým unikátem jsou modulární regály, které mohou měnit tvar. Můžete z nich stavět domečky, věže, hrady a zámky pro malé princezny. Příjemné neutrální a pastelové barvy jsou do pokojíčku jako stvořené.

Dětské police, poličky a věšáky

Nástěnné police a poličky jsou skvělým řešením, které vám pomůže plně využít prostor v dětském pokoji. Lze je použít k vystavení hraček, trofejí, fotek, obrazů i dětských knížek. Skvěle je doplní i dětské věšáky. Poličky mohou mít tvar půlměsíce, domečku, teepee i duhy, věšáky zase mohou mít třeba tvar zvířátek. V nabídce najdete různé druhy poliček s nespočtem originálních barevných kombinací, v zajímavých tvarech i vzorech a v unikátních kombinacích materiálů.

Dětské stany, teepee a domečky

Všechny děti mají rády skrýše a tajné úkryty, kde se mohou schovat před okolním světem a cítit se v bezpečí. Textilní stany a teepee i dřevěné domečky dopřejí dětem pocit soukromí. Užijí si v nich spoustu zábavy při hraní se svými kamarády. Lze je snadno rozložit a složit nejen v dětském pokoji, ale i na terase nebo v létě na zahradě. Stačí k nim doplnit kobereček nebo matraci pro pohodlnější posezení a zateplení povrchu, díky kterému se dítě nenastydne od studené podlahy i země venku.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.