Tipy na textilie do dětského pokoje

Dětský pokoj pro kluka, holku i pro více dětí může mít mnoho podob. Výsledkem má být místo, kde se děti budou cítit dobře. Pokud chcete svým potomkům vytvořit příjemné prostředí, pomohou vám k tomu bytové textilie, které jsou přímo stvořené pro děti. 

Vsaďte na vhodné kombinace barev a vzorů

Textilie do dětského pokoje nám dávají možnost interiér dětského pokoje zpříjemnit, zútulnit a vylepšit. Nabídka vzorů s dětskými motivy je velmi široká. Současným trendem je kombinace dětských motivů s neutrálními odstíny barev a vzory laděné v podobné barevnosti.

Textilní závěsy, polštářky či koberec s motivem zvířátek, autíček, panenek či filmových postaviček můžete kombinovat s jednobarevnými textiliemi nebo se vzory s puntíky, kytičkami či obláčky ve stejné barevnosti. Tím odlehčíte a zklidníte plochy s výraznými a hravými vzory na dětském textilu.

Textilní dekorace snadno obmění prostor

Pomocí univerzálních vzorů, jako jsou puntíky, proužky, vlnky, kolečka a kostky nebude pokojíček najednou vypadat příliš dětsky, což ocení hlavně odrostlejší děti. Jakmile děti povyrostou, stačí obměnit textil a tapety s typicky dětskými náměty.

Dětské motivy můžete doplnit jednobarevnou látkou nebo tapetou. Díky tomu se vám nestane, že byste prostor přehltili vzory. Jednobarevné tlumenější barvy vnesou do prostoru v kontrastu s živými dětskými vzory příjemné zklidnění a harmonii. Prostor působí moderně, vesele a optimisticky.

V jednoduchosti je krása

Pokud zvolíte pestré barvy, bude se k nim výborně hodit neutrální, třeba bílá barva na stěnách. Oblíbený severský či skandinávský styl tkví v jednoduchosti a působí čistým a vzdušným dojmem.

Textil je velice tvárný materiál a jeho cena je oproti nábytku mnohem nižší, takže prostor snadno obměníte. Kromě klasických závěsů, záclon a potahů můžete využít různé dělicí závěsy, textilní zástěny, taštičky a kapsáře pro ukládání hraček a drobností nebo polštářky nejrůznějších tvarů.

Textilie do pokojíčku zahrnují i dětské koberce, koberečky a předložky, dětské povlečení i deky nebo třeba různé pufy a polštáře na podlahu, které všechny děti milují. Hledejte na našem webu inspiraci společně dětmi a doplňky hravě kombinujte.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.