Dejte dětem na zeď dekorace, budou spokojenější a šťastnější!

I velmi malé děti dokáže potěšit pěkná dekorace na zeď, díky které se cítí se mnohem lépe a také bezpečněji. Dětský pokoj nebo koutek na hraní by měl být plný dekorací, barev, útulnosti a tepla. Vneste do něj kus dětského světa, kde dítě rozvíjí svou kreativitu a tráví během dne většinu času.

Pokoj jako útočiště i oáza klidu

Aby se v dětském pokoji dítě nebálo a necítilo se opuštěně, dejte mu tam oblíbené hračky, ale i knížky, polštáře, deky, koberce, taburety, židle, křesílka, vaky a měkoučké plyšáky na válení. Ozdobte dětský pokoj tak, aby z něj byly děti totálně nadšené. Dětské dekorace na zeď dotvoří celkový dojem z dětského pokoje a podpoří děti ve fantazii a kreativitě. Proměňte dětský pokoj v pohádkové království plné barev, materiálů i vzorů. Pokud máte doma malého umělce, dejte mu na zeď tabuli. Také tabulová barva na zeď dítěti poskytne kreativní vyžití. Její speciální složení umožní kreslení křídou a setření vlhkým i suchým hadrem.

Tapety a samolepky do dětského pokoje

Inspirujte se našimi tipy na samolepky a plakáty. Dětské tapety na zeď představují další možnost, jak oživit jednobarevné stěny dětského pokoje. Díky dětským vzorům bude pokoj působit pozitivně na dětskou kreativitu a fantazii. Papírové tapety, které jsou levné a za pár let snadno vyměnitelné. Nabídka dětských vzorů je opravdu velmi široká. Samolepky a plakáty s dětským motivem vám umožní ozvláštnit stěny. Vybrat si můžete motivy oblíbených knih i filmů, princezny, piráty, indiány, zvířata i rostliny. Nespornou výhodou je jejich snadné odstranění a výměna za jiný dekor.

Obrazy, fotografie a dětská světýlka

Mezi vhodné dekorace do dětského pokoje patří i klasické dětské obrázky a obrazy na zeď nebo dětské fotorámečky. Do dětských pokojů jsou vhodnější obrazy na plátně než obrazy se skleněnou výplní, u kterých hrozí riziko rozbití a vysypání skla. Fotky s krásnými momenty s blízkými osobami navodí pocit štěstí i bezpečí. Dětské obrázky, plakáty, samolepky i fotky umístěte na zdi, nábytek, police i noční stolky a komody. Velmi příjemnou atmosféru mohou dítěti navodit i malá nástěnná světýlka s dětskými motivy. Volte nižší světelnost a teplejší světlo, aby byl pokojíček útulný a příjemný pro oči.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.