Dětské stany a domečky do dětského pokoje

Zařizujete zcela nově nebo renovujete či obměňujete dětský pokoj? Pokojík by se měl předškolákům a školákům líbit, ale měl by být také vkusný a praktický. Zaměřte se na pastelové barvy, oblé tvary a dětské kvalitní dětský nábytek a dekorace, které mají dlouhou životnost. Zaměřte se na detaily. Děti potřebují místo, kde se mohou schovat a odreagovat. Využijte do pokoje stany a domečka s tunelem.

Stany a domečky na hraní

Dětské stany a domečky na hraní vytvoří dětem prostor, kam se mohou schovat. Získají vlastní malé království přímo uprostřed dětského pokoje, kde se mohou odreagovat. Odpočinou si od podávaných výkonů ve škole či při sportu a harmonizují si svoji mysl a duševní pohodu. Stany či domky na hraní zahrnují různé vzory pro dívky i chlapce. Dopřejte dětem stan pro princeznu, rytířský stan nebo teepee pro indiány. Dětský domeček může být i s tunelem. Malé hrací stany jsou kvalitní a vydrží i jejich intenzivní dovádění. Hrací stany a domečky lze navíc postavit v dětském pokoji i na zahradě.

Dětské stany a domečky

Pokud dětský pokoj sdílejí děti podobného či velmi rozdílného věku, je ho třeba rozdělit na zóny. Můžete použít dětský nábytek, regály, skříňky, komody, textilní závěsy, japonské stěny, abyste každému dítěti dopřáli občas chvilku soukromí. Díky stanům a domečkům si děti mohou zalézt do svých skrýší a díky bohaté dětské fantazii si v nich mohou skvěle hrát. V dětském pokoji je třeba vyčlenit dostatek místa na spaní, hru i studium a kreativní činnosti. Každé dítě by mělo mít kus tohoto prostoru jen pro sebe. Děti si totiž velmi rády hrají ve svém vlastním malém světě.

Útočiště skýtající dětem soukromí

Pro dítě je v každém věku důležitá určitá míra soukromí. Nutné je proto vytvoření soukromého prostoru pro děti různého věku i sourozence opačného pohlaví. Při členění prostoru nezapomeňte dětem zajistit v každé části dětského pokoje dostatek světla, nejlépe toho denního. Menší děti do pokojíčku ocení klasický stan, teepee i dětský stan s prolézacím tunelem. Dětské stany a domečky na hraní děti prostě jednoznačně milují. Při zvolení správné barevné kombinace se do pokojíčku hodí i sedací pytle, taburety, dětské židle i křesílka, která mohou být i závěsná nebo v podobě houpaček.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.