Jak zařídit dětský pokoj

Přemýšlíte nad tím, jak zařídit dětský pojíček tak, aby byl co nejůtulnější? Pokud se chystáte zařizovat dětský pokojíček, máme pro Vás několik tipů, jak docílit toho, aby se děti nemohly svého pokojíčku nabažit a cítili se v něm skvěle!

Základem jsou barvy

Při zařizování interiéru platí pravidlo, že má být použito maximálně 5 barev, a z toho 3 by měly být dominantní. Proto se před tím, než začnete pokojíček zařizovat, zamyslete s citem nad paletou barev, kterou v dětském pokoji mít. Nezapomeňte také na to to, zda bude postupem času snadné k nim postupně hledat ladící doplňky, s čímž Vám rádi na našem eshopu pomůžeme. :)

Pozor na nábytek

Při zařizování pokojíčku je dobré zařít od postele, protože je to jeden z největších kusů nábytku, a bude tedy určovat styl zbytku místnosti. Pokud se rozhodnete pro bílou postel, měl by být i zbytek nábytku bílý, pokud pro dřevěnou, volte raději přírodní barvy. Pokud budete vybírat nábytek náhodně, je velká pravděpodobnost, že spolu nebude ladit a konečná podoba pokojíčku nebude ucelená.

Doplňky = útulno

Konečně nastává chvíle, kdy si pokojíček vyšperkujete k dokonalosti. :) Dopňky a dekorace určí konečnou atmosféru a pocit z místnosti. S celkovým vzhledem je dobré mít také sladěné povlečení a závěsy. Praktické bývají různé vaky na hračky a další úložné prostory. Jejich největší výhodou je, že je rychle uklizeno, a také se dají jednoduše a levně obmněňovat. Bílé stěny se naopak můžou rozzářit, když na ně pověsíte poličky, obrázky nebo plakáty.

Osobnost dítěte

Respektujte osobnost svých dětí a také to, co mají rády, a podle toho jim pokojíček vybavte. Pokud máte holčičku, která má ráda baletky či jednorožce, určitě si u nás vyberete z široké nabídky panenek a textilií v pastelových barvách. A pokud máte chlapečka, který má rád zvířátka, polepte jednu stěnu samolepkami se zvířátky. Nezapomeňme však nikdy na to, že pokojíček je pro děti a ne pro dospělé, tak jim dejme možnost u vzniku pokojíčku být.

Pokud budete mít zájem, neváhejte se na nás obrátit a se zařizováním pokojíčku Vám rádi poradíme. :)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.