Top trendy dětských pokojů v letošním roce

Začleňte v roce 2024 do vytváření snového a funkčního prostředí pro vaše nejmenší ty nejnovější trendy plné hravých motivů a inovativních nápadů. Tento rok se nese v duchu kreativity, pohodlí a chytrých řešení, která dětský pokoj rázem promění v kouzelné, útulné a bezpečné útočiště. Cílem je vyvážit estetiku s funkčností a zajistit dětem prostor přizpůsobený jejich potřebám a zájmům.

Ekologicky šetrný dětský nábytek

Ve světě designu dětských pokojů je novým trendem ekologické chování, pestré interaktivní motivy a personalizované prostory. V roce 2024 je v kurzu udržitelný a k přírodě šetrný dětský nábytek, díky kterému budou vaše děti vyrůstat se smyslem pro odpovědnost k životnímu prostředí. Naše kvalitní zboží s neotřelým designem vám navíc doručíme s co nejmenším dopadem na životní prostředí.

Udržitelné a netoxické materiály

Už nemusíte dělat kompromisy mezi stylem, funkčností, kvalitou a udržitelností. Moderní trendy v dětských pokojích zahrnují nábytek, dekorace i doplňky i textilie vyrobené z udržitelných materiálů, jako je bambus, rákos, regenerované dřevo nebo dřevo s certifikátem FSC a dalšími certifikacemi. Tak přispějete ke zdravější planetě a zajistíte dětem prostor bez škodlivých chemikálií.

Barvy a povrchové úpravy na vodní bázi

Bezpečnost je v dětských pokojích nejvyšší priorita. Zapomeňte na barvy zatížené škodlivými těkavými organickými látkami neboli VOC - volatile organic compound. Tyto organické sloučeniny za přítomnosti slunečního záření reagují s oxidy dusíku a vzniklé látky mohou poškozovat zdraví i ozonovou vrstvu. Náš nábytek má povrchovou úpravu provedenou barvami na vodní bázi. Ty zaručí bezpečnější prostředí pro vaše dítě a přispívají k lepší kvalitě vzduchu v obytném prostoru.

Recyklace a upcyklace

Hodnotu recyklace a upcyklace děti vnímají už v raném věku. Můžete vsadit na nápaditý nábytek vyrobený z recyklovaných palet, anebo se postit do renovací sami. Dejte věcem nový kabát. Natřené komody a skříňky dodají místnosti charakter a v dítěti vzbudí smysl pro kreativitu a zodpovědnost.

Interaktivní a chytré prvky

Design budoucnosti v oblasti dětských pokojů nahrává technicky zdatným dětem. V roce 2024 se trendy v dětských pokojích posouvají do digitální sféry a pomocí chytrých doplňků a hraček vytváří dětem interaktivní vzdělávací prostory pomáhající se zlepšováním motoriky a kognitivního myšlení.

Inteligentní systémy osvětlení

Inteligentní osvětlovací systémy s funkcí změny barev, stmívání a naprogramování dle denní doby nebo prováděné činnosti ovladatelné prostřednictvím aplikací pro děti učí děti kreativně ovládat nové chytré technologie a celkově mění atmosféru dětských pokojů.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.